Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Μπήκαν στο TOP – 10 τουρισμού της Ελλάδας!

Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μπήκαν στο TOP-10 των κορυφαίων προορισμών στην Ελλάδα για το 2016, από την γνωστή τουριστική ιστοσελίδα  touropia.com.

Συνολικά το TOP-10 του touropia.com είναι:

  1. Ελληνικά νησιά
  2. Αθήνα
  3. Κρήτη
  4. Μετέωρα
  5. Δελφοί
  6. Πελοπόννησος
  7. Χαλκιδική
  8. Ζαγόρι
  9. Θεσσαλονίκη
  10. Ακρωτήριο του Σουνίου

Για τη Θεσσαλονίκη αναφέρει πως «είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και η “πρωτεύουσα” της Μακεδονίας στη Βόρεια Ελλάδα. Δυναμικά φεστιβάλ, event και μία πολύ ζωντανή νυχτερινή ζωή κάνουν τη Θεσσαλονίκη την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το ιστορικό της κέντρο και οι εμπορικοί της δρόμοι, “μπολιάζουν” το παλιό με το νέο στη Θεσσαλονίκη, από τα Βυζαντινά Τείχη και τον Λευκό Πύργο μέχρι τα ιστορικά λουτρά, τα μουσεία και τις γκαλερί. Η νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης είναι πραγματικά ασύγκριτη. Από ταβερνάκια μέχρι κλαμπ και πολλά άλλα μέρη για να βγεις, η Θεσσαλονίκη τα προσφέρει όλα!

Για τη Χαλκιδική αναφέρει πως «Τα τρία πόδια μπορούν να περιγραφούν ως εξής: Η Κασσάνδρα έχει τη νυχτερινή ζωή, η Σιθωνία έχει τις παραλίες και η Αθωνική πολιτεία τους μοναχούς. Λόγω της εγγύτητας με τη Θεσσαλονίκη, η Κασσάνδρα είναι περισσότερο χτισμένη, ενώ η πιο ήρεμη Σιθωνία έχει μέρη για κάμπινγκ, κρυφές γωνίες και καθαρά νερά. Και τα δύο μέρη είναι πολύ δημοφιλή τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες από το εξωτερικό, ειδικά από την Ανατολική Ευρώπη».

1E6B2615FF6EF64CAA54FF2411D9C1B1

πηγή: www.thessvoice.gr

Author: philian

Share This Post On